19 augusti 2010

Tiden förändras inte, vi förändras

Idag när jag satt och åt stekt ägg med ketchup slog en tanke mig. Först vill jag bara säga att alla kankse inte har ketchup till stekt ägg, I alla fall hur kommer det sig att man absolut inte skulle ta på ketchup på ett skivat ägg, men på ett stekt? Stora frågor, kräver stora funderingar.

Det som jag saknar mest hemmifrån, förutom familj och vänner då, är maten. Min matkultur just nu skulle jag säga består av mackor, flingor, sushi och sallad. Har jag tur klämms det in en stek lite då och då. Och vi får ju inte glömma pasta med tomatsås, även om det nu var väldigt länge sedan jag åt detta.
Jag helt ärligt glömt bort hur det känns att sitta ner och ha vanlig kvällsmat med potatis, kött, sås och grönsaker. Mina måltider nu för tiden består av att jag halvhängades över köksön äter snabbt på fem minuter medans jag fixar snacks till barnen. Om jag känner för att lycksa till det lite extra tar jag vanliga bestick istället för plast. Ibland tar jag det ännu ett steg längre och sätter mig ute på altanen och äter. Detta händer dock väldigt sällan..:)
Precis när jag kom hit tyckte jag mjölken smakade syntetiskt, cherios ja smakande ingeting alls och english muffins gick ju bara inte att äta.
Nu ser jag det helt naturligt att ta honeynut cherios till frukost. Detta är precis samma sak som kalaspuffar, eller ännu värre cocopuffs. Chocklad puffar som gör mjölken till oboy. Såklart är det hur gott som helst. Det är rätt fasinerande hur man snabbt kommer in i nya vanor. Hade någon sagt till mig hemma att du kommer äta kalaspuffar varje frukost hade jag inte trott dom, men nu är de helt naturligt. Min matkultur har verkligen nått nya höjder, men som sagt jag kom ju hit för att uppleva något nytt, så även mina nya matvanor. Jag vet i alla fall nu hur jag inte vill ha det när jag skaffar egen lägenhet någon gång i framtiden. Det är ju alltid något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar